usicologie van de Keltische en naburige stijlen
[Home][Info][Introductie][Cultuurhistorische onderwerpen][Dans en danshistorie][Vorm, technieken en idioom][Toonsystematiek][Akkoordenleer][Harmonie][Extra]

[Home][auteur: Ben Dijkhuis][Laatste update: 22-08-2020][Hoofdstuk: Info][Gebruiksvoorwaarden]

Hoe deze website te gebruiken?

De indeling van deze website, is zodanig dat deze bestaat uit hoofdstukken, die op hun beurt weer zijn opgedeeld in diverse artikelen of tekst-pagina's. De hoofdstuktitels worden bovenaan in de 'heading', in een horizontale rij bovenaan de pagina getoond, waarmee kan worden genavigeerd. Als op de link van zo'n hoofdstuktitel wordt geklikt, verschijnt de inhoudsopgave van het betreffende hoofdstuk. Zo zijn de hoofdstukken, de inhoud ervan, en diverse tekstpagina's of artikelen, op elk gewenst moment, tijdens het gebruik van de website, op te roepen.

Elk hoofdstuk wordt gekenmerkt met een uniek symbool of pictogram. Dit pictogram bevindt zich rechtsboven op de betreffende tekstpagina's van dit hoofdstuk.
Deze pictogrammen zijn als volgt:

Introductie Cultuur- muziekhhistorische onderwerpen Dans- en danshistorie Vormen, technieken en idioom Toonsystematiek Akkoordenleer Harmonie Extra

Links bovenaan op elke tekstpagina, staat [Home][Laatste update][Hoofdstuk: titel], waartoe de pagina behoort.

Het aanklikken van [Home], linksboven op iedere tekstpagina, zorgt altijd voor de terugkeer naar de thuispagina van de website. Let er dan wel op dat de voorgaande inhoud hiermee vervalt.

Een link/verwijzing in een artikel, dat naar een item in hetzelfde artikel verwijst, is te herkennen aan een blauwe highlight als de muispijl over de betreffende link wordt bewogen.
Dit is ook het geval bij een link naar een externe website. Als op deze link wordt geklikt wordt een nieuw venster geopend.

Indien een link wordt aangeklikt met een verwijzing naar een nieuwe pagina van deze website, hetzij naar nieuw hoofdstuk, een ander artikel of een deel daarvan, dan wordt een nieuwe browserpagina geopend, zonder de heading. Deze link toont een groene highlight als de muispijl er over wordt bewogen.

Verder kan men voor de navigatie altijd gebruik maken van navigatiemogelijkheden van de browser. De website is in principe voor elke browser geschikt, voor de computer, smartphone of tablet (Windows, Android en iOS).

De hoofdstukken en inhoud en de daarin behandelde onderwerpen, staan in grote lijnen volgens een opbouwend patroon gerangschikt. Men kan aanvangen met de introductie links bovenaan, terwijl de onderwerpen van de inhoudsopgave van boven naar beneden, kunnen worden behandeld. Daarna het tweede hoofdstuk: cultuur- en muziekhistorische onderwerpen, etc.